Handleiding forum

Het forum is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt onderwerpen of reacties bekijken zonder in te loggen. Wil je reageren dan moet je wel inloggen maar dat is zo gebeurd. Hieronder leggen we dit uit.

Aanmelden en inloggen

  Helemaal rechts op de forum-pagina zie je staan ‘Log in’. Als je hierop klikt verschijnt er een venstertje met bovenaan de mogelijkheden ‘Log in’ of ‘Meld je aan’ (of ‘Join’ als je via ‘Moot’ aanmeldt/inlogt).

  Ik meld mij voor het eerst aan, hoe doe ik dat?
  Als je voor het eerst op dit forum komt, moet je je eerst aanmelden.
  Dit gaat als volgt:

  – Klik met de linker muisknop op ‘Meld je aan‘ (of ‘Join’)
  – Typ je gebruikersnaam in, bestaande uit (een combinatie van) totaal 5 letters of cijfers
  – Typ vervolgens je e-mailadres in (dat altijd verborgen blijft)
  – Typ een wachtwoord in .
  – Vink ten slotte het vakje aan ‘Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden’.
  Nu ben je aangemeld. De rest wordt ook duidelijk aangegeven. Zo kun je ook aangeven met welke naam je zichtbaar wilt worden op het forum (de ‘display-name’), bijv. je voornaam of een fictieve naam.

  Kan ik ook met mijn Facebook-of Google+ account aanmelden/inloggen?
  Ja zeker, je kunt ook direct met je Facebook- of Google(+)account aanmelden en inloggen. Als je helemaal rechts op de forumpagina van deze website klikt op ‘inloggen’, dan zie je boven in het kadertje ook een Facebook- resp. een Google + icoontje staan, klik dan daarop.

  Kan ik nu inloggen?
  Voortaan (als je eenmaal aangemeld bent) kun je alle volgende keren direct naar ‘Log in’.
  – Typ vervolgens je e-mailadres in
  – Typ je wachtwoord in. Je bent nu ingelogd en kunt een reactie plaatsen op iemand anders of zelf een nieuw onderwerp starten (zie onder voor de uitleg).

  Lezen, reageren en verwijderen

  • Lezen: Helemaal rechts, onder ‘Forums’ zie je verschillende hoofd-onderwerpen onder elkaar staan, door op één hiervan 1 x te klikken (met de linker muisknop) ga je daar rechtstreeks naar toe. Dan komen de eventuele sub-onderwerpen in beeld, die door andere bezoekers al zijn aangemaakt. Je kunt ook direct in het forum de laatste onderwerpen en reacties lezen. Klik je aan het eind van een reactie op het grijswitte blokje dan wordt dit blauw en wordt de tekst uitgeklapt, klik je aan het eind op ‘minder’ dan klapt de tekst weer in.
  • Een reactie plaatsen: Door over de tekst van een reactie te bewegen met de muis, komt de ‘antwoord-balk’ altijd (weer) in beeld. Door met de muis in de antwoordbalk te gaan staan en 1 x op de linker muisknop te klikken, kun je beginnen je tekst te typen. Daarna kun je op het blokje ‘Antwoord’ klikken. Je reactie wordt geplaatst. Was je nog niet ingelogd dan verschijnt vanzelf het blokje ‘Log in’.
  • Een reactie/bericht verwijderen: Je kunt het bericht, mits binnen 2,5 minuut, verwijderen door vlak boven het bericht op het rode kruisje te klikken (dit kruisje licht rood op, wanneer je er met de muis overheen beweegt)

  Nieuw onderwerp

  Wil je een nieuw onderwerp starten dan klik je rechts in de rij bij ‘Forums’ bijvoorbeeld op ‘Nazorg’ of ‘Op de IC’.
  Er verschijnt dan vanzelf links een balk met daarin de tekst: ‘Hoe gaat het?’ Door hier met de muis op te gaan staan en 1 x met de linker muisknop te klikken, kun je hierin een onderwerp/titel typen.
  Je sluit af met Ctrl (links op je toetsenbord) + Enter (rechts op je toetsenbord). Dus: Ctrl, gevolgd door Enter. Je onderwerp is dan ‘geplaatst’. Daaronder kun je je eerste reactie kwijt zoals boven vermeld. Anderen kunnen er dan uiteraard ook op reageren.

  Verder

  Symbolen:

  • het roze oogje boven het bericht geeft aan dat je automatisch via je mail bericht krijgt wanneer er een reactie op jouw bericht binnen komt. Wil je dit niet dan klik je op het oogje en wordt het rood; je krijgt dan geen mail over reacties op jouw bericht.
  • het roze wolkje geeft aan hoeveel reacties er binnen zijn gekomen op je bericht
  • het hartje geeft aan hoeveel mensen je bericht hebben gewaardeerd (dan hebben ze op het ‘Like’-icoontje geklikt)

  All Posts: door hierop te klikken worden alle berichten van alle onderwerpen zichtbaar
  My Feed: door hierop te klikken worden de onderwerpen/berichten zichtbaar die je zelf bent gestart.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*