Petitie ‘SOS voor sepsis’ wordt 23 jan. aan Tweede Kamer aangeboden

Op 23 januari 2018 wordt de petitie ‘SOS voor sepsis, gevraagd: een nationaal actieplan’ overhandigd aan de Tweede Kamer.

In deze petitie wordt ook nadrukkelijk aandacht besteed aan het belang van nazorg.
Sepsis komt veel voor op de IC’s in ons land en vormt daar, verdrietig genoeg, zelfs doodsoorzaak nr. 1. Met deze petitie wordt ook beoogd de eerdere herkenning van sepsis te verbeteren, zodat er minder schade optreedt en de gevolgen van kritieke ziekte (incl. het Post Intensive Care Syndroom) zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.

Op 5 december 2017 ondertekende de Patiënten Federatie Nederland de petitie. Haar steun is van grote waarde en onderstreept het belang van vroege herkenning, voorkoming van (vaak onnodige) schade en meer aandacht voor sepsis als kwetsbaar punt in de patiëntveiligheid. Eerder zetten de Global Sepsis Alliance en de Stichting FCIC (Family and patient Centered Intensive Care) al hun handtekening. De beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) en de Ned. Vereniging voor Spoed Eisende Hulp Artsen (NVSHA) verspreidden de petitie in hun netwerk en nieuwsbrief.

U kunt de petitie tekenen via de link ‘SOS voor sepsis, gevraagd: een nationaal actieplan’. De petitie is een initiatief van Idelette Nutma, oprichtster van Sepsis en daarna.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*