Bezoektijden

Op een IC-afdeling gelden vaak andere bezoektijden dan op andere ziekenhuisafdelingen. Ook zijn er aparte regels. De aparte regels hebben bij voorbeeld betrekking op het aantal bezoekers (veelal maximaal twee, om zoveel mogelijk rust te garanderen), de aanwezigheid van bloemen, planten of fruit (vanwege infectiegevaar verboden) en het gebruik van mobiele telefoons (niet toegestaan, vanwege mogelijke beïnvloeding van de medische apparatuur).

De meeste ziekenhuizen hebben twee of drie bezoekperiodes per dag, veelal één of anderhalf uur lang. Bij een enkel ziekenhuis kan de patiënt doorlopend bezocht worden.

Als het sterven van een patiënt nabij lijkt, of zijn/haar toestand zeer kritiek is, wordt veelal afgeweken van de bezoekregels. Het is dan mogelijk permanent bij de patiënt aanwezig te zijn. Ook kan het zijn dat het ziekenhuis speciale familiekamers heeft waar bezoek kan logeren.

Ziekenhuizen gaan verschillend om met bezoek van kinderen. Bij het ene ziekenhuis is het bezoek van kinderen onder de tien jaar niet toegestaan, bij het andere kunnen kinderen alleen na overleg op de afdeling komen kijken. De reden voor deze voorzichtigheid is dat een bezoek aan een IC-afdeling erg indrukwekkend, en zelfs (licht) traumatiserend kan zijn.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*