Wie zijn wij?

Deze website is een initiatief van Idelette Nutma en Rob Bruntink. Op deze pagina leest u meer over hen en hun drijfveren.

Er is ook een Comité van Aanbeveling. Wij zijn trots dit Comité op deze pagina aan u te kunnen presenteren.

Ook heeft deze site een intensieve samenwerking met de in 2015 opgerichte Stichting FCIC, waarin professionals met ex-patiënten en naasten samenwerken om de impact van kritieke ziekte en Intensive Care te beperken. Zie bij Family and patient Centered Intensive Care.


3 thoughts on “Wie zijn wij?

 1. Lilian van der schoot
  Hallo, Jaren geleden heb ik vanwege een septische shock na een buikoperatie 3 weken in een kunstmatig coma gelegen. Na een lange zh periode is alles weer goed gekomen (denk ik). Toch loop ik nog geregeld tegen dingen aan waar ik voorheen geen last van had; extreem moe bij warm weer, extreem moe na een dagje “uit”, moe door te druk pratende mensen , moe na een uur praten etc etc. Hebben jullie ergens literatuur over restverschijnselen na een kunstmatig coma? Met vriendelijke groet Lilian
  Reply
  1. Idelette Nutma Post author
   Dag, inderdaad kan het een flinke impact hebben wanneer je een tijd ‘onder zeil’ bent geweest. Kijk maar eens naar de Kruispuntuitzending Uit de tijd gevallen, (te vinden bij de rubriek Links, onderaan Opname, of via de zoekfunctie op de site), wellicht dat die je herkenning biedt. Verder kun je eens kijken bij ‘Neurocognitieve klachten’ onder het kopje Na de IC. Inderdaad doen de stress en de sepsis ook hun invloed gelden als het gaat om concentratie, het aankunnen van prikkels, etc. Ook vermoeidheid is een veelgehoorde klacht na kritieke ziekte en zeker ook na sepsis. Bij het onderwerp Sepsis (zie bij ‘Aanleidingen voor opname’) vind je nuttige tips waar je veel informatie vandaan kunt halen. Sterkte met alles.
   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*